FI MVA Metsäkruunun Jymy-Yllätys

dsc_3546_6.jpg

dsc_3581_6.jpg
synt. 4.2.2014, riistanvärinen

Isä: FI KVA-A FI MVA SE MVA Rivakka Kalle Kehveli

Emä: FI KVA-A FI KVA-J FI KVA-L FI JVA Joenpenkan Ehtoisa-Emma

Miina KoiraNetissä

Miina Hunddatassa


Miina on pirteä ja touhukas pikku likka, jolta virta ei tunnu loppuvan millään! Vielä ei ole tullut metsästyspäivää vastaan, että tytöltä loppuisi veto ja into touhuta työmaalla. Miinalla on erinomainen ja suhteellisen niukka karva/turkki, joten pysyy pitkään siistinä ja helppohoitoisena. Painoa 7,0kg.


Miina ajavana koirana

Miinan ehdoton suosikki ajettava on jänis ja sitä myös ajaa parhaiten. Pikku sorkasta parhaiten tyttö pyörittää kaurista. Miinalla on erittäin tiheä ja moniääninen ajohaukku joka suorastaan soi, kun tyttö pääsee kunnolla riistan tuntumassa etenemään. Turhia ei myöskään tämä tyttö metsässä haukahtele niinkuin ei emänsäkään, aina on 100% riistaa edessä, kun haukku kuuluu. Ajokokeesta MÄAJ-3 kaurisajolla Turussa 3.1.2018.

Miina jänisajossa - video
Miina jälkikoirana

Miina on hyvin samantyyppinen jäljestäjä kuin emänsä Emma. Erittäin tarkka nuuskuttelija sopivalla kävelyvauhdilla, mutta riistaviettisenä koirana MEJÄ-koejälki vaihtuu hyvin herkästi tuoreelle riistan jäljelle. 2018 joulukuussa Miina suoritti Vesilahdella käytännön VAHI kokeen hyväksytysti, jäljestäen haavakko peuran ja tammikuussa 2019 suoritti hirvenjäljestyskokeen tuloksin HIRV-J1. Parhain koetulos MEJÄ:ssa Hailuodon kokeesta 2019 MEJÄ VOI2.Miina näyttelyissä

Miina on Suomen Muotovalio - FI MVA
Tittelit ja palkinnot


2019 Suomen Muotovalio - FI MVA

2017 Länsirajan kennelkerho - VUODEN JÄLJESTÄJÄ 5. sija

2017 Pohjois-Suomen Mäyräkoirakerho - Vuoden näyttelykoira 3. sija

2016 Länsirajan kennelkerho - VUODEN KÄYTTÖKOIRA 5. sija


Terveys

2018 silmätutkimus - ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia

2016 silmätutkimus - ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia